Man en vrouw krijgen jaar cel voor drugsbezit in Brugse gevangenis

Redactie KW

Een man uit Lievegem en een vrouw uit Brugge hebben elk een jaar effectieve celstraf gekregen voor drugsbezit in de Brugse gevangenis.

Op 9 oktober vorig jaar troffen cipiers bij een controle in de cel van Kenneth B. (37) kleine hoeveelheden ketamine, amfetamine en cannabis aan. De man uit Lievegem gaf toe dat hij de drugs op de wandeling gekocht had.

Loodjesgeweer

“Je raakt gemakkelijker aan drugs in de gevangenis dan erbuiten”, stelde hij. B. liep eerder al zeventien veroordelingen op, onder meer voor diefstal, drugs en verboden wapens. In februari 2020 kreeg hij twee jaar cel omdat hij met een loodjesgeweer in het oog van een vrouw schoot.

In de cel van Bruggelinge Davina V. (32) werd op 22 september vorig jaar 6,3 gram heroïne aangetroffen. Ze beweerde eerst dat ze de drugs op de wandeling gekregen had, maar later gaf ze toe dat ze die zelf naar binnen had gesmokkeld.

Fatale overdosis

V. kreeg in 2019 twee jaar voorwaardelijk voor haar aandeel in een fatale overdosis. “Ze heeft een dode op haar geweten maar doet gewoon voort”, sneerde procureur Mike Vanneste.

De advocate van V. drong aan op mildheid. “Zij is zeer beïnvloedbaar”, pleitte meester Kitty D’hondt. “Ze bewaarde de drugs voor een andere gedetineerde die vreesde voor een celcontrole. Ze kwam intussen vrij en laat zich behandelen voor haar verslaving.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.