Man dreigt ermee hond op politie los te laten na opmerking over mondmasker in Brugge

De schermutseling ontstond na een opmerking van de agenten over het niet-dragen van het mondmasker.© Getty Images
De schermutseling ontstond na een opmerking van de agenten over het niet-dragen van het mondmasker.© Getty Images
Redactie KW

Een 44-jarige man uit De Haan riskeert in de Brugse rechtbank een jaar cel voor weerspannigheid, slagen en inbreuken op de mondmaskerplicht.

Op 30 januari wandelde M.C. samen met een vriend door de Zuidzandstraat in Brugge. De man droeg geen mondmasker en twee agenten die passeerden in een combi maakten daar een opmerking over. Volgens het parket werd M.C. meteen verbaal agressief waarop de agenten zijn identiteitskaart vroegen.

Maar M.C. wandelde gewoon door en toen een van de agenten hem bij de arm nam, draaide hij zich om en gaf hij een vuistslag. Er volgde een schermutseling waarbij M.C. wild om zich heen schopte en zijn maat vroeg om zijn hond op de politie los te laten. Zover kwam het evenwel niet.

Geen beelden

M.C. heeft een zwaar strafregister met veroordelingen voor onder meer drugsfeiten, diefstallen en weerspannigheid. Zijn advocaat Mathieu Langerock richtte zijn pijlen op het onderzoek. “Het verhoor werd afgenomen door collega’s van die agenten”, foeterde hij.

“Ze garandeerden mij dat er camerabeelden zouden zijn, maar die steken niet in het dossier. Volgens mijn cliënt verliep alles helemaal anders. Hij droeg zijn masker niet omdat hij iets wou eten en een sigaret roken. Door een ontsteking aan zijn knieprothese kon hij niet op zijn knieën gaan zitten, zoals hem werd opgedragen.”

Volgens de procureur hadden de agenten de tijd niet om hun bodycams aan te zetten. De uitspraak volgt op 12 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.