Man die zwakbegaafde meisjes misbruikte op kusttram in Blankenberge krijgt twee jaar cel

© KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Een 21-jarige Algerijn heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor seksueel misbruik van twee zwakbegaafde meisjes op de kusttram in Blankenberge.

Op 28 oktober vorig jaar waren de beide meisjes met de kusttram op weg naar hun school in Middelkerke. Ter hoogte van Blankenberge kwam S.Y., een Algerijn die illegaal in het land verblijft, bij het jongste meisje zitten. Hij betastte haar en verkrachtte haar met zijn vinger.

Het negentienjarige slachtoffer verstijfde van angst en durfde haar medereizigers niet te alarmeren. Vervolgens ging S.Y. naast haar 21-jarige vriendin zitten en betastte haar eveneens.

Verslaafd

De dader werd mede dankzij camerabeelden geïdentificeerd en op 30 oktober gearresteerd. De man legde warrige en ongeloofwaardige verklaringen af. Volgens de gerechtspsychiater kampt S.Y. met een persoonlijkheidsstoornis en is hij ook verslaafd aan medicatie.

Zijn advocaat drong aan op zijn internering, maar de rechtbank ging daar maandag niet op in. De rechter tilde zwaar aan de feiten, temeer omdat de meisjes de intellectuele capaciteiten hebben van een kind uit de derde kleuterklas. Naast twee jaar cel kreeg S.Y. ook nog eens drie maanden cel wegens zijn illegaal verblijf in het land.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier