Man die voor ogen van minderjarigen masturbeerde in Oostende riskeert zes maanden cel

De beschuldigde verklaarde dat hij onder invloed van drank en drugs was. © Pixabay
Redactie KW

Een 30-jarige man uit Anderlecht riskeert voor de Brugse rechtbank zes maanden cel voor openbare zedenschennis in Oostende. Op 31 maart 2021 stond H.O. in Oostende te masturberen in het zicht van twee minderjarige meisjes.

Een man die getuige was van de feiten verwittigde de politie. Die kon de meisjes in de buurt aantreffen. Volgens het parket waren ze in shock. Een van de jonge slachtoffers had H.O. kunnen filmen met haar gsm. Diezelfde dag rond 18.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van identieke feiten ten aanzien van twee minderjarige jongens.

Ongeremd gedrag

De politie kon de dader ter plaatse arresteren. Naar eigen zeggen kon hij zich niets meer van de feiten herinneren omdat hij zwaar onder invloed was van alcohol en drugs. “Nochtans verklaarden de meisjes dat hij zich niet dronken gedroeg”, aldus de procureur. “Zijn gedrag was uiterst ongepast.”

Volgens zijn advocaat had H.O. met vrienden anderhalve liter wodka en whisky gedronken. “Bovendien had hij ook voor het eerst MDMA geprobeerd”, pleitte meester Didier Scheldeman. “Hij reageerde helemaal verkeerd op die drugs en vertoonde ongeremd gedrag. Hopelijk kan een werkstraf volstaan.” De rechtbank doet uitspraak op 21 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.