Man die verpleegster sloeg en haar hond schopte op duinenpad in Bredene moet cursus agressiebeheersing volgen

Redactie KW

Een 37-jarige Ardooienaar heeft in de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan drie dames in de Bredense duinen. De rechter legde hem wel een resem probatievoorwaarden op, zoals een cursus agressiebeheersing.

Op 13 april fietste B.V. met zijn vriendin en hun kinderen naar Bredene. Om het drukke verkeer langs de Koninklijke Baan te vermijden, fietste het gezin het duinenpad op. Meerdere wandelaars maakten B.V. erop attent dat fietsen op het pad verboden is. Dat leidde tot een verhitte discussie waarbij B.V. compleet door het lint ging en klappen uitdeelde aan drie dames, onder wie een 29-jarige verpleegster die er aan het uitwaaien was na haar shift op de corona-afdeling van het AZ Damiaan in Oostende. “Mijn cliënt incasseerde een slag op de slaap en haar hond kreeg een harde trap”, pleitte advocaat Walter Van Steenbrugge. “Ze is nog altijd getraumatiseerd”.

Hersenletsel

De procureur vroeg drie maanden celstraf met uitstel voor B.V., maar de verdediging drong met succes aan op de strafopschorting. “Mijn cliënt wist niet dat hij daar niet mocht fietsen en kreeg allerhande verwijten naar het hoofd geslingerd”, pleitte meester Gregory Everaert. “Ze maakten hem uit voor marginaal en crapuul terwijl hij helemaal zo niet is. Door een fietsongeval liep hij een hersenletsel op en de medicatie die hij sindsdien inneemt zorgt voor stemmingswisselingen. Hij zat ook in een vechtscheiding verwikkeld en was pas zijn vader verloren. Hij is helemaal geen agressieveling. Zijn arrestatie heeft trouwens een diepe indruk nagelaten.”

B.V. bood tijdens het proces zijn excuses aan bij de verpleegster. “Ik besef dat ik zwaar over de schreef ging”, zei hij. De rechter koppelde aan de opschorting wel een resem probatievoorwaarden, zoals een cursus agressiebeheersing, sociale vaardigheden en impulscontrole. Als hij zijn voorwaarden schendt kan B.V. alsnog een straf krijgen opgelegd. Aan de verpleegster kende de rechter 600 euro schadevergoeding toe.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier