Man die verdacht wordt van moord in Oostends kraakpand staat terecht voor weerspannigheid en diefstal alarmpistool

Redactie KW

Een 29-jarige Irakees, die in de cel zit op verdenking van moord in een Oostends kraakpand, staat in de Brugse strafrechtbank terecht voor weerspannigheid en diefstal van een alarmpistool.

Op 31 maart kreeg Farooq A. het aan het station in Oostende aan de stok met medewerkers van Securail. De spoorwegpolitie kwam ter plaatse maar A. bleek niet voor rede vatbaar. Er volgde een schermutseling waarbij hij een politieagent verwond zou hebben. Een tiental dagen later ging A. in een wapenwinkel aan de haal met een alarmpistool, maar de politie kon hem even later klissen in de Schipperstraat.

In cel op verdenking van moord

A. zit momenteel in de cel op verdenking van moord op een 35-jarige Eritreeër in een kraakpand langs de Koninginnelaan. Het lijk werd op 22 april, twaalf dagen na het incident in de wapenwinkel, aangetroffen. Het slachtoffer kwam om het leven met bruut geweld op het hoofd en messteken in het gezicht. A. werd diezelfde middag opgepakt, maar ontkent elke betrokkenheid.

Omdat A. momenteel in quarantaine zit in de Brugse gevangenis, werd het proces rond de incidenten aan het station en in de wapenwinkel woensdag uitgesteld naar 22 september.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier