Man die seks had met klasgenootje (14) van stiefdochter mag cel verlaten

Een 40-jarige Bruggeling die seks had met een veertienjarig klasgenootje van zijn stiefdochter gaat vrijuit voor verkrachting. Hij kreeg van de rechter wel twee jaar celstraf met uitstel voor aanranding van de eerbaarheid.

Volgens de rechter staat het niet vast dat het meisje seks tegen haar wil had met de beklaagde.© Getty Images
Volgens de rechter staat het niet vast dat het meisje seks tegen haar wil had met de beklaagde.© Getty Images

Op 16 maart vorig jaar nam G.V. het slachtoffer in zijn wagen mee naar een afgelegen parking. Hij wou er praten over haar ruzie met zijn stiefdochter, maar volgens haar advocaat zou hij het meisje bij de keel hebben gegrepen en verkracht.

“Hij nam daar foto’s van en had het meisje eerder ook al onder druk gezet om naaktfoto’s van zichzelf naar hem door te sturen. Maar hij schoof alle schuld in de schoenen van mijn cliënte en beweerde dat zij het was die seks wou hebben”, pleitte meester Nick Lucas tijdens het proces. De procureur stelde dat G.V. zijn slachtoffer onder valse voorwendsels in zijn wagen lokte en misbruikte.

Maar volgens de verdediging was daar niets van aan. “Hij wou wel degelijk die ruzie oplossen, maar de situatie escaleerde”, pleitte advocaat Olivier Mostrey. “Hij heeft het meisje zeker niet gelokt. Uit de voorafgaande chatgesprekken blijkt duidelijk dat ze wist wat er ging gebeuren. Maar als volwassene had mijn cliënt beter moeten weten.”

Aanranding

De rechter oordeelde dat het inderdaad niet vaststaat dat het meisje tegen haar wil seks had. Maar omdat ze op het moment van de feiten nog maar veertien jaar was, oordeelde hij dat er wél sprake was van aanranding.

G.V. stond ook terecht voor aanranding van zijn stiefdochter en poging tot verkrachting van haar moeder, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen. Anderzijds werd hij wel schuldig bevonden aan belaging en bedreiging van zijn gezin vanuit de Brugse gevangenis, die hij nu na tien maanden voorhechtenis mag verlaten.

De man is voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt en moet aan zijn slachtoffer 750 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.