Man die oudere dames van halsketting beroofde, riskeert vier jaar cel

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 21-jarige Libiër riskeert in de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf voor een reeks brutale grijpdiefstallen. Zijn kompaan riskeert 30 maanden cel.

Op 18 september vorig jaar volgde M.H. een oudere vrouw naar haar wagen op de parking aan het station in Brugge. Toen de vrouw, die met een vriendin op uitstap was geweest in Blankenberge, wou instappen, rukte de jongeman de gouden ketting van haar hals.

“Dat juweel was een aandenken aan haar overleden man”, pleitte advocaat Stijn Catrysse. “Nu durft ze geen uitstapjes meer te maken. Ze is haar vertrouwen in de mens kwijt.”

Camerabeelden

Een tiental dagen later beroofde M.H. in Blankenberge op gelijkaardige wijze een oudere dame van haar halsketting. Hij werd toen opgepakt en kon via camerabeelden worden gelinkt aan de feiten in Brugge. Volgens het parket probeerde hij kort voordien ook nog in te breken bij juwelier Vileyn in Blankenberge.

Hij zou ook betrokken zijn geweest bij diefstal van een halsketting in Oostende. Die feiten pleegde hij samen met zijn Algerijnse kompaan I.J. (37), die intussen ook al was geklist. De twee, die illegaal in het land verblijven, zouden in Oostende ook nog een jas hebben gestolen.

Kompaan vraagt vrijspraak

M.H. gaf enkel de diefstal in Brugge toe. I.J. vroeg over heel de lijn de vrijspraak. Een 37-jarige vrouw uit Oostende die een van de gestolen kettingen op zak had bij een fouille, riskeert tien maanden cel voor heling. Ze gaf toe dat ze het juweel gekregen had in ruil voor wat drugs.

De uitspraak volgt op 22 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.