Man die oudere dames van halsketting beroofde krijgt vier jaar cel

Redactie KW

Een 21-jarige Libiër riskeert in de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf voor een reeks brutale grijpdiefstallen in Brugge en aan de kust. Zijn Algerijnse kompaan kreeg 30 maanden cel.

Op 18 september vorig jaar volgde M.H. een oudere vrouw naar haar wagen op de parking aan het station in Brugge. Toen de vrouw wou instappen rukte de Libische jongeman hardhandig de gouden ketting van haar hals.

Camerabeelden

“Dat juweel was een aandenken aan haar overleden man”, pleitte advocaat Stijn Catrysse. “Nu durft mijn cliënte geen uitstapjes meer te maken. Ze is haar vertrouwen in de mens kwijt.”

Een tiental dagen later kon M.H. in Blankenberge worden opgepakt na identieke feiten. Via camerabeelden kon hij gelinkt worden aan de feiten in Brugge.

Inbraakpoging bij juwelier

De man had kort voordien ook al proberen in te breken bij juwelier Vileyn in Blankenberge. En samen met Algerijn I.J. (37), die intussen ook al was geklist, was hij ook nog betrokken bij de diefstal van een halsketting en een jas in Oostende.

M.H. gaf enkel de diefstal in Brugge toe, zijn kompaan vroeg over heel de lijn de vrijspraak. Naast hun celstraf voor de diefstallen kregen de twee ook nog eens drie maanden cel voor hun illegaal verblijf in het land.

Een 37-jarige vrouw uit Oostende, die een van de gestolen kettingen op zak had bij een fouille, kreeg tien maanden cel voor heling. Ze gaf toe dat ze het juweel gekregen had in ruil voor wat drugs. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier