Man die Oostendse taxichauffeur toetakelde met regen van vuistslagen krijgt drie jaar cel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 27-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan één voorwaardelijk, voor brutaal geweld tegen twee taxichauffeurs en de uitbater van een nachtwinkel.

Op 30 oktober vorig jaar stapte B.M. in Brugge in een taxi. Hij gaf de chauffeur enkele rake klappen en maakte hem 25 euro afhandig. Daags nadien stapte hij in Oostende een nachtwinkel binnen en gaf de uitbater vanuit het niets een slag.

Hallucinante dashcambeelden

Hij graaide het geld uit de kassa en sloeg op de vlucht. Verder onderzoek wees uit dat M. diezelfde dag ook nog een andere taxichauffeur in Oostende had overvallen. Van die feiten waren hallucinante dashcambeelden. “Het slachtoffer incasseerde op amper achttien seconden tijd liefst 25 slagen”, stelde procureur Jinmin Arnou.

Volgens de gerechtspsychiater is B.M. niet geestesgestoord, maar vertoont hij wel een grote kans op herval. De verdediging stuurde aan op een voorwaardelijke straf. “Mijn cliënt kampt met het Tourette-syndroom”, pleitte Célestine Despierre, de advocaat van B.M. “In de periode van de feiten had hij zijn medicatie verwaarloosd waardoor hij zijn impulsen niet onder controle had.”

De rechtbank gaf de man uiteindelijk drie jaar cel, waarvan twee effectief. Het ene jaar met uitstel werd gekoppeld aan probatievoorwaarden zoals een begeleiding voor zijn agressieproblematiek.

(AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.