Man die met voertuigen OCMW en groendienst Ieper aan de haal ging krijgt achttien maanden cel

Redactie KW

Een 36-jarige man uit Kortrijk heeft voor de Brugse strafrechtbank achttien maanden cel gekregen voor autodiefstallen en een inbraak. Hij riskeerde twee jaar cel.

Op 2 april vorig jaar drong K.M. rond 2 uur ’s nachts binnen in de Carrefour Express in het station van Brugge. Hij ging er aan de haal met 55 krasloten maar werd even verderop ingerekend door de politie, die op het inbraakalarm was afgekomen. De man beweerde dat hij de krasloten gekocht had van een passant, maar camerabeelden toonden aan dat dit een leugen was.

De dertiger kon ook gelinkt worden aan twee autodiefstallen in Ieper. Daar ging hij in de nacht van 18 op 19 september 2021 aan de haal met een Fiat Doblo van de gemeentelijke groendienst en een vijftal maanden later deed hij hetzelfde met een Volkswagen Caddy van het OCMW. De Fiat werd een week na de feiten teruggevonden op de pechstrook van de A17. “Het voertuig was sterk vervuild en beschadigd”, aldus Koen Stubbe, de advocaat van de stad Ieper.

Zeventien correctionele veroordelingen

De Volkswagen Caddy werd op 3 maart vorig jaar onbeschadigd aangetroffen door de Franse politie. K.M. werd na de feiten in Brugge aangehouden. Hij werd een tijdje later gelost onder voorwaarden, maar begin augustus belandde hij terug in de cel. De man liep eerder al zeventien correctionele veroordelingen op. Zijn advocate drong aan op mildheid. “Hij was telkens zwaar onder invloed van verdovende middelen”, pleitte ze.

Aan de stad Ieper kende de rechtbank bijna 2.500 euro schadevergoeding toe. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier