Man die loods verhuurde aan cannabistelers vraagt strafvermindering

Redactie KW

De 48-jarige D.N. uit Nieuwpoort vraagt in beroep strafvermindering omdat hij zijn loods verhuurde aan een bende die cannabis wilde telen.

De politie van Middelkerke kreeg op 2 juni 2017 informatie van een bewoner uit de Steenstraat in Westende. De man maakte zich zorgen over een constant gezoem dat uit een loods kwam nabij zijn woning. Bij een doorzoeking op 23 juni trof de politie, verspreid over twee kweekkamers, in totaal 553 cannabisplanten aan van ongeveer 1 meter hoog. De Albanees G.A. (25) stond in voor het onderhoud van de plantage en woonde in Nieuwpoort in een bijgebouw van D.N. (48), de eigenaar van de loods.

Tijdens het verdere onderzoek konden de speurders een organisatie in kaart brengen. D.N. bleek enkele maanden voor zijn arrestatie gecontacteerd te zijn geweest door de 39-jarige Albanees D.G. om zijn loods te huren. D.N. wist dat er cannabis ging geteeld worden, maar wist naar eigen zeggen niet dat er elektriciteit voor de meter zou afgetapt worden. Dat gelooft het openbaar ministerie niet. De man is werkzaak in de bouw en bij hem thuis werden ook boeken gevonden rond elektriciteitswerken. De procureur-generaal vindt het ongeloofwaardig dat de man niet wist dat de elektriciteit ging afgetapt worden.

“Zat dat misschien verrekend in de huurprijs?” Toch ontkent hij en wil hij niet als enige opdraaien voor de diefstal van elektriciteit. Hij vroeg naar verluidt 2.000 euro per maand huur, inclusief elektriciteit. Hij kreeg twee jaar met uitstel, maar vraagt in beroep strafvermindering en vooral de vrijspraak voor de diefstal van de elektriciteit. Ook de Albanees D.G. die vier jaar effectief kreeg, vraagt in beroep een straf met uitstel. Uitspraak op 24 februari. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier