Man die ex-buurman in Blankenberge schedelbreuk sloeg met metalen honkbalknuppel riskeert twee jaar cel

De beklaagde sloeghet slachtoffer met een metalen honkbalknuppel op het hoofd. © gf
Redactie KW

Een 24-jarige Bredenaar riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar cel omdat hij zijn voormalige buurman te lijf ging met een honkbalknuppel. Het slachtoffer hield daar een schedelbreuk aan over.

Toen S.D. nog op een appartement woonde in Blankenberge veroorzaakte hij overlast in het gebouw. De man kreeg het geregeld aan de stok met zijn bovenbuurman en de politie moest meermaals tussenbeide komen. Uiteindelijk werd S.D. uit zijn flat gezet. De man gaf zijn bovenbuur hiervoor de schuld en besloot wraak te nemen.

Maanden werkonbekwaam

Op 30 december 2018 keerde hij terug naar zijn vroegere woning en trapte er de gemeenschappelijke toegangsdeur in. Vervolgens deed hij hetzelfde met voordeur van zijn ex-buurman. Die kon evenwel vluchten. Op 7 januari 2019 trapte S.D. opnieuw de deuren in en sloeg hij het slachtoffer met een metalen honkbalknuppel op het hoofd. Die hield daar een schedelbreuk aan over en was maandenlang werkonbekwaam.

Dakloos en psychoses

Amper een maand later stampte S.D. nog meer eens de deuren van het appartementsgebouw in. “Deuren intrappen is klaarblijkelijk de specialiteit van meneer”, sneerde procureur Mike Vanneste. Volgens zijn advocaat kampte S.D. met psychoses. “Hij was dakloos en werd een tijdje gecolloqueerd”, pleitte meester Maya Vanden Bogaere. “Intussen is hij in behandeling en gaat het heel wat beter. Hopelijk kan een voorwaardelijke straf volstaan.”

De uitspraak volgt op 18 februari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier