Man die cocaïne dealde op de Markt in Veurne krijgt 38 maanden effectief

© JH
Redactie KW

Een 25-jarige man uit Veurne heeft een zware effectieve celstraf van 38 maanden gekregen omdat hij cocaïne dealde op de Markt in Veurne. De man moet ook 8.000 euro boete betalen. Opvallend: de moeder van I.T. kwam vanuit woonplaats Tunesië overgevlogen om de rechter duidelijk te maken dat ze hem voortaan zou opvolgen, maar dat mocht niet baten.

De 25-jarige I.T. werd op 22 maart na een observatie door politiezone Spoorkin betrapt. Het onderzoek naar hem kwam eigenlijk voort uit de arrestatie van zijn huisgenoot. Bij de huiszoeking toen werden restanten gevonden waarvan de politie vermoedde dat ze van I.T. afkomstig waren. Daarom werden enkele observaties opgezet.

“De politie zag op verschillende momenten heel wat beweging aan het appartement van I.T.”, sprak de procureur. “Verschillende afnemers werden ondervraag en enkelen zeiden al twee jaar lang afnemer bij hem te zijn. Het was in Veurne bovendien blijkbaar een publiek geheim dat je voor cocaïne bij hem moest zijn. De man werd in 2019 al eens veroordeeld voor de verkoop van drugs en kreeg toen de opschorting.” Omdat het al de tweede keer is dat de man veroordeeld werd en het om een langere periode ging kreeg de man een zware straf: 38 maanden effectief en 8.000 euro boete.

Smeekbede moeder

Nochtans was de moeder van I.T. een opvallende aanwezige op het proces van haar zoon. De vrouw woont in Tunesië, maar kwam voor het proces speciaal overgevlogen om de rechter te woord te staan. “Zijn ogen zijn opengegaan in de gevangenis en voortaan zal ik meer naar België komen om hem op te volgen zodat dit nooit meer zal gebeuren”, sprak de vrouw. Ook de advocaat van I.T. drong aan op een celstraf met uitstel onder voorwaarden. Daar ging de rechter niet op in. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.