Man besteelt vijftienjarige in station Oostende en stopt buit in achterste

Redactie KW

Een 34-jarige Algerijn riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf voor diefstal met geweld en illegaal verblijf in het land.

Op 17 augustus vroeg Hamza D. in het station van Oostende aan een vijftienjarige jongeman of die wat geld kon missen. De jongen besloot om hem iets te eten te geven uit zijn rugzak, maar D. maakte van die gelegenheid misbruik om een draagbare luidspreker te stelen. Het slachtoffer ging hem achterna waarop D. het toestel uiteindelijk teruggaf.

Maar op het moment dat D. de luidspreker terug in de tas stopte graaide hij de portefeuille van de jongen mee. Opnieuw ging het slachtoffer D. achterna maar die draaide zich om en haalde uit met een paraplu. De jongen kon de slag ontwijken waarna enkele NMBS-medewerkers D. staande hielden.

Camerabeelden

De portefeuille werd onder een bank teruggevonden maar de 50 euro die erin stak bleek verdwenen. De politie kwam D. arresteren en na een nachtje in de cel werd duidelijk waar het geld gebleven was. De illegaal had het bankbiljet klaarblijkelijk in zijn achterste gestopt. “Dat was mijn eigen geld”, beweerde D. tijdens zijn proces. “Ik heb helemaal niets gestolen.” Volgens de procureur spreken camerabeelden dit evenwel tegen. De rechter doet uitspraak op 21 december.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.