Man (39) houdt er meerdere relaties op na maar raakt slaags wanneer twee vrouwen plots aan de deur staan bij derde: 18 maanden cel geëist

Redactie KW

Een 39-jarige Diksmuideling riskeert 18 maanden celstraf voor onder meer slagen en verwondingen ten aanzien van drie van zijn exen en een andere man. Het eerste incident gebeurde toen twee vrouwen te weten kwamen dat ze beide een relatie hadden met beklaagde Steven H., terwijl die bij nog een derde vrouw zat. En plots stonden ze daar samen aan de deur.

Die feiten dateren van 18 april. “Blijkbaar hadden de twee vrouwen door dat Steven H. op drie paarden wedde. De twee vrouwen gingen verhaal halen en stonden plots aan de deur, maar daar was Steven H. alvast niet mee gediend. Er is daar hoe dan ook een stevige schermutseling ontstaan. Steven H. begon te slaan en duwen. Een van de twee vrouwen was zelfs een week arbeidsongeschikt”, aldus de procureur op het proces dinsdag.

Nog een andere vrouw

“Op 4 juli liep het alweer uit de hand, met nóg een andere vrouw, een café-uitbaatster uit Diksmuide. Hij was aanwezig in het café en had ook met die vrouw een soort seksrelatie. Maar plots kwam hij te weten dat ze flirtte met iemand anders. Ook zij moest het ontgelden, net zoals de man die tussenbeide kwam. Na dat incident liep hij nog naar boven en stal hij er een geldkoffertje met 8.000 euro. Dat werd teruggevonden bij een huiszoeking. Daar zijn ook nog paxons cocaïne gevonden. Voor slagen en verwondingen, diefstal en drugs vorder ik 18 maanden celstraf”, klonk het pleidooi van het Openbaar Ministerie.

De advocaat van Steven H. vroeg een werkstraf, maar de procureur adviseerde negatief. Niemand stelde zich burgerlijke partij. Vonnis 14 december.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.