https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man (36) mishandelde en isoleerde eigen partner anderhalf jaar lang, rechter veroordeelt hem tot 3 jaar cel

De veroordeelde bedreigde zijn ex-partner zelfs met een strijkijzer.© gf
De veroordeelde bedreigde zijn ex-partner zelfs met een strijkijzer.© gf
Redactie KW

Een man (36) die tot voor kort in De Panne woonde maar momenteel spoorloos is, is tot 3 jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor mishandeling, bedreiging en slagen en verwondingen ten aanzien van zijn eigen partner. Hij domineerde en isoleerde haar anderhalf jaar lang.

“De voorwerpen waarmee hij haar folterde, tarten alle verbeelding: glazen flessen, bezemstelen, een strijkijzer en tot slot zijn eigen handen om haar te proberen wurgen”, sprak de advocate van het slachtoffer op het proces. Toch vond de rechter het niet bewezen dat de man haar wilde doden, dus werd hij vrijgesproken voor poging doodslag. Er werd wel de onmiddellijke aanhouding bevolen.

De relatie tussen dader en slachtoffer begon in december 2017. Aanvankelijk was de beklaagde vriendelijk en lief, maar hij begon zich telkens meer dominant en bezitterig op te stellen. Als ICT-technicus controleerde hij zijn partner voortdurend door haar locatie op te sporen. Het ging van kwaad naar erger.

Ogen uitsteken

“Ze mocht niet meer met haar vrienden en familie afspreken. Hij sloot haar op en hield haar in isolement. Wanneer hem iets niet zinde, kreeg mijn cliënte schoppen en vuistslagen. Haar lichaam had meermaals alle kleuren van de regenboog. Hij bedreigde haar met een mes en stelde dat hij haar ogen uit zou steken met de nagels van de tafelpoten, als ze ooit maar met het verhaal naar buiten zou komen. Het kwam tot een hoogtepunt in juli 2019 toen hij haar probeerde te wurgen. De foto’s van de verwondingen liegen niet. Voor hetzelfde geld stonden we hier voor het hof van assisen”, aldus de advocate van het slachtoffer op de rechtbank.

Relatie gebaseerd op leugens

De vrouw werd lang voorgelogen dat haar partner met doctoraatsstudies bezig was, maar dat bleek helemaal niet te kloppen. Hun relatie was op leugens gebaseerd. “Mijn cliënte heeft enorme fysieke en psychologische terreur moeten ondergaan. Ze slaapt nog steeds amper en indien ze slaapt, heeft ze voortdurend nachtmerries. Ze is voor het leven getraumatiseerd en kan amper nog mensen vertrouwen. Ze is doodsbang voor de dag ze hem opnieuw zal ontmoeten. ‘Als je me ooit verlaat, zal ik je wel vinden’, heeft hij haar gezegd”, ging de raadsvrouw verder tijdens de pleidooien. Ze voegde eraan toe dat de vrouw zich vandaag nog steeds psychologisch laat begeleiden door een therapeut.

Vrijspraak voor poging tot doodslag

De procureur volgde het pleidooi van de burgerlijke partij volledig en eiste 37 maanden celstraf voor mishandeling, bedreigingen en poging tot doodslag. Dat laatste achtte de rechtbank niet bewezen, omdat het slachtoffer nog steeds kon ademen toen beklaagde C.F. haar keel indrukte tijdens het wurgen en hij haar uiteindelijk zelf losliet. Toch werd hij veroordeeld tot 3 jaar cel voor mishandeling, bedreiging en slagen en verwondingen. C.F., met Kameroense roots, stuurde echter zijn kat naar de rechtbank en heeft geen gekend adres meer. De rechtbank vorderde de onmiddellijke aanhouding.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten