Man (31) uit Blankenberge krijgt bijkomende straf van zes maanden voor belaging (ex-)partner

Redactie KW

Een 31-jarige uit Blankenberge krijgt in beroep een bijkomende straf van zes maanden voor de belaging van zijn toenmalige ex-partner.

Tussen februari en juni 2018 en ook in 2020 moest de politie liefst 40 keer ter plaatse komen bij de toen ex-partner van Mohamed E. Hij zou haar tel van keren hebben bedreigd en belaagd, ook via sociale media. Hij kreeg in Brugge hiervoor een jaar cel en een boete van 1.200 euro.

Relatietherapie

Maar de man liep eerder al verschillende veroordelingen op en kijkt aan tegen een gevangenisstraf tot 2026. Zijn advocaat vroeg daarom om die straf van een jaar te laten vallen. “Het is inderdaad een problematische relatie geweest, maar het koppel is intussen weer samen en volgt relatietherapie. Dat komt ook huw kind ten goede.”

Ook het drugsprobleem van E. zou intussen van de baan zijn. Het hof veroordeelde hem nu toch tot een bijkomende straf van zes maanden in plaats van het eerder uitgesproken jaar cel. Dat is een bijkomende straf bij een eerdere veroordeling van twee jaar cel.

De man zal dus nog een tijd in de cel zitten. “In totaal bent u al veroordeeld tot bijna 13 jaar cel en dat al sinds 2006. Binnenkort viert u uw kristallen jubileum voor 15 jaar justitie!”, merkte de procureur-generaal al tijdens de zitting op.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.