Man (26) uit Oostende die spuwde naar de politie riskeert jaar cel: “Met je blote flikker op beton moeten zitten, was je eigen schuld”

De politie zette 23 hardrijders aan de kant. © gf
Redactie KW

Een 26-jarige man uit Oostende vraagt in beroep een straf met uitstel. De man spuwde in coronatijden naar de politie.

Op 16 januari 2021 werd J.D. opgepakt door de politie naar aanleiding van een dispuut met zijn drugsdealer. De man werd opgesloten in de cel. Maar hij dekte de camera af en beschadigde zijn matras. Daarop ging de politie over tot een grondige fouille en moest hij zich volledig uitkleden.

Volgens zijn advocaat voelde hij zich gegeneerd en moest hij zich bovendien naakt neerzetten op de koude betonnen bank. De man gooide daarop met water en spuwde de politie. De zaak escaleerde toen de politie het water opdweilde met zijn kleren. Hij kreeg hiervoor een jaar cel.

Blote flikker op beton

In een andere zaak waarbij hij op een dak van een gebouw klom en een inspecteur van de politie een stamp verkocht, kreeg hij nog eens tien maanden cel. De procureur-generaal is minder begripvol. “Dat je met je blote flikker op beton moet gaan zitten zal niet plezant zijn, maar het is je eigen schuld. Je hebt zelf je matras vernield.”

De man is al sinds 2012 bekend bij de politie. “Straks vier je je tienjarig jubileum!” Toch is hij akkoord met twaalf maanden cel met uitstel onder voorwaarden. Uitspraak op 19 januari.

(OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.