Man (23) uit Ieper vraagt voor de vierde keer straf met uitstel, ook al mislukte het de eerste drie keer

Redactie KW

Een 23-jarige man uit Ieper vraagt in beroep opnieuw een straf met uitstel voor slagen en vernielingen. Hij werd in het verleden al drie keer veroordeeld tot straffen met uitstel, maar die werden steeds herroepen. “We vragen een allerlaatste kans!”

Op 18 juni 2021 kreeg T.M. (23) het aan de stok met overbuur L. in Poperinge en zij gaf hem een trap, waarop hij reageerde. Vervolgens liep het helemaal uit de hand. T.M. vernielde een appartementsdeur en bracht schade toe binnen in het appartement. Hij kreeg veertien maanden effectief, maar ging in beroep. Zijn advocaat betwist de vernielingen. “Volgens camerabeelden zou dat in 28 seconden moeten gebeurd zijn, dat is onmogelijk.”

De slagen betwist hij niet, en vraagt een straf met uitstel onder voorwaarden. “Hij was net vader geworden, maar zijn relatie met de moeder van zijn zoontje was net gedaan. Hij is dan gevlucht in de alcohol, wat natuurlijk niet verstandig is”, aldus zijn advocaat. “Hij werkt nu, heeft een nieuwe vriendin en volgt een cursus agressiebeheersing. We vragen nog een kans, een allerlaatste!”

Maar voor de procureur-generaal is de maat vol. “Hij is ondanks zijn nog jonge leeftijd al drie keer veroordeeld toto straffen met uitstel onder voorwaarden, en drie keer is dat herroepen omdat hij zijn voorwaarden schond. Bovendien lijken me die vernielingen prefect mogelijk: deur instampen, dingen op de grond gooien en dan weg. Kan allemaal in minder dan 20 seconden.” Hij vraagt de bevestiging van de veertien maanden effectief. T.M. zelf zegt hij nu tot volle wasdom is gekomen. “Ik heb ook een vriendin die verstandiger is, ben weg uit Poperinge en ik zorg voor mijn zoontje.” Uitspraak op 30 juni. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier