Maand lang elke dag de grens over: Fransman ontkent drugskoerier te zijn

De beklaagde had heel wat cash geld op zak. © BELGA
Redactie KW

Een 19-jarige Fransman uit Roubaix ontkende voor de rechtbank dat hij actief was als drugskoerier. Nochtans was de wagen waarin hij in Menen met drugs aan boord geklist kon worden een maand lang elke dag gespot toen het de grens over stak.

“Ik ging naar een vriendin in Halluin en had wat drugs op zak”, aldus de jongeman. Op 26 oktober 2021 kon Abdallah B. (19) met zijn auto in Menen langs de kant gezet worden. De wagen stond geseind als betrokken in drugsdossiers. In de middenconsole van de wagen vonden de agenten 8 gram cocaïne, 2 gram heroïne en 398 euro cash geld.

“In Frankrijk is hij goed gekend bij de politie voor drugsinbreuken. Bovendien werd de auto dagelijks aan de grens gespot. Hij deed dus dienst als drugskoerier vanuit Noord-Frankrijk naar ons land”, aldus de openbare aanklager. Hij vroeg een celstraf van 6 maanden en een boete van 1.600 euro op te leggen. “Ik kocht de drugs in Doornik en ging naar een feestje in Halluin”, aldus B. “Het geld was mijn maandelijkse leefgeld.” Vonnis op 5 januari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.