Lockdownfeestje loopt bijna fataal af

Een seks- en drugsfeestje met 3 aanwezigen in een appartement van voetbalclub SV Zulte-Waregem liep tijdens de eerste lockdown bijna verkeerd af in Waregem. Twee mannen zijn nu veroordeeld tot celstraffen van 3 tot 10 maanden voor de drugs- en corona-inbreuken die ze toen begingen. Ze moeten ook 1.000 tot 8.000 euro boete betalen.

Een van de beklaagden daagde niet op tijdens zijn proces.© Getty Images
Een van de beklaagden daagde niet op tijdens zijn proces.© Getty Images

Op 3 april alarmeerde Peter B. de hulpdiensten. Hij was samen met twee andere mannen op een drugs- en seksfeestje en één van hen was naakt en onder invloed van vloeibare xtc door het lint gegaan en kwalijk op een tafeltje terecht gekomen.

B. had vloeibare xtc, crystal meth en poppers meegenomen naar het feestje van Johan D. (55) uit Waregem. Ook het slachtoffer kwam erop af maar reageerde slecht op de inname van de drugs. Nadien verklaarde hij dat hij die niet bewust innam maar dat het spul wellicht in zijn drankje was gemengd.

Ontslagen

Peter B. daagde niet op voor het proces. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden en een effectieve boete van 8.000 euro. Johan D. zakte wel naar de rechtbank af en pleitte schuldig.

De tol voor de man is zwaar: hij werd net als zijn vrouw en kinderen bij dezelfde werkgever ontslagen en verloor het contact met hen. “Ik weet nu dat hetgeen is gebeurd, niet door de beugel kon”, klonk het. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en een boete van 1.000 euro. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.