Listige dievegge ontfutselt peperdure Rolex na oneerbaar voorstel in Knokke

© gf
Redactie KW

Een Roemeens koppel riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden cel voor de listige diefstal van een peperdure Rolex in Knokke.

Op 9 april sprak Ramona D. (31) in Knokke een man aan voor zijn woning. Ze vroeg of hij werk had voor haar, maar de man schudde het hoofd waarop D. zijn hand vastnam en naar haar geslachtsdeel bracht. “Wil je seks”, vroeg ze hem, maar de man trok zijn hand weg en voelde zijn Rolex-uurwerk van zijn pols glijden. Hierop sprong D. in de wagen van haar man en gingen ze er vandoor.

Getuige

Dankzij een getuige kon de politie de BMW van Ramona D. en Daniel D. (29) daags nadien onderscheppen in het Antwerpse. “De beklaagden zijn in Duitsland, Frankrijk en Spanje gekend als rondtrekkende dieven”, stelde de procureur. “Ze worden ervan verdacht in januari een duur horloge te hebben gestolen van een fysiek en mentaal beperkt persoon in Duitsland”.

De politie trof de Knokse Rolex , een exemplaar van 10.000 euro, op aangeven van het koppel aan in een verborgen ruimte in de passagierszetel van de BMW. “Dat ze de speurders de buit hielpen vinden wijst toch op hun schuldinzicht”, pleitte de advocaat van het koppel, dat zelf aandrong op de vrijlating. “We willen terug naar onze kinderen in Duitsland, dat geteisterd wordt door overstromingen”, klonk het. “We stalen uit noodzaak, maar het zal nooit meer gebeuren.” De uitspraak volgt op 29 juli.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten