Liefdesrivalen veroordeeld na schermutseling op Grote Markt in Ieper

Redactie KW

Twee mannen werden door de rechter van Ieper veroordeeld tot celstraffen met uitstel nadat het tot een incident kwam op de Grote Markt in Ieper. Daarbij dreigde een van hen de andere omver te rijden, omdat die net daarvoor zijn ex-vriendin klappen had gegeven. Ook stalkte hij de vrouw na het beëindigen van de relatie.

De relatie tussen de 27-jarige R.B. uit Ieper en zijn vriendin liep in juni 2019 op de klippen. De man kon dat blijkbaar moeilijk verwerken en bleef zijn ex lastigvallen. Op 11 oktober vorig jaar merkte hij de vrouw op terwijl ze met de 31-jarige uit Azerbeidzjan afkomstige M.S. in de wagen zat. Dat deed bij R.B. de stoppen doorslaan. Het kwam tot een schermutseling waarbij zowel de vrouw als M.S. klappen kregen. Die laatste ging niet naar de politie, maar trok naar de Grote Markt waar de andere man zijn werk had. Op camerabeelden is te zien dat R.B. zijn rivaal opmerkt terwijl die de markt oprijdt. Opnieuw komt het tot een schermutseling, waarbij M.S. met een airsoftwapen op de andere man schiet. Daarop rijdt M.S. op R.B. in. Die grijpt een verkeersbord en sloeg op de aanrijdende wagen. Beide mannen mochten het gaan uitleggen op de rechtbank van Ieper.

116 sms-berichten

“R.B. is de oorzaak van alle ellende”, klonk het op de rechtbank. “Na het beëindigen van de relatie bleef hij de vrouw lastigvallen. Op een nacht stuurde hij haar 116 onbeantwoorde sms-berichten. Ook reed hij vaak rond in de buurt van haar appartement, het is niet toevallig dat hij ze in de wagen zag zitten.”

R.B., die vanuit Algerije naar België kwam om te voetballen, werd veroordeeld voor slagen aan de vrouw, belaging en het beschadigen van de wagen van M.S. tot een celstraf van 14 maanden cel met voorwaarden. Het deel dat de man in voorarrest zat, wordt als effectieve celstraf gezien. “Ik had 5 jaar een relatie met die vrouw en voor haar ben ik in België gebleven. Een tijd nadat de relatie voorbij was, deden we weer dingen samen. Had ze duidelijker geweest tegen mij, dan stond ik hier niet.”

M.S. moest zich verantwoorden voor poging doodslag, maar de rechter wijzigde dat in bedreigingen met gebaren. De man werd onder meer daarvoor veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel. De periode hij in voorarrest zat, wordt eveneens als effectieve straf beschouwd. Ook hij zal zich aan voorwaarden moeten houden. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.