Lichterveldenaar, die twee zeventienjarige meisjes op straat aanrandde, hoeft niet naar cel

© Photographer: Andrey Popov iStock
Redactie KW

Een 33-jarige man uit Lichtervelde heeft in de Brugse rechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor aanranding van twee minderjarige meisjes.

Op 6 januari stapte de moeder van een toen zeventienjarig meisje naar de politie. Een onbekende man had haar dochter ’s ochtends in het donker op straat vastgegrepen toen zij te voet op weg was naar het station in Lichtervelde. “Hij greep haar vast bij de keel en schuurde met zijn geslachtsdeel tegen haar achterwerk”, verduidelijkte de procureur. “Toen ze luid begon te schreeuwen, vluchtte de dader weg.”

De moeder plaatste een oproep naar getuigen op Facebook waarna een tweede slachtoffer zich kenbaar maakte. De jonge vrouw verklaarde hoe zij drie jaar eerder – ze was toen zeventien – iets gelijkaardigs had meegemaakt toen ze ’s avonds te voet op weg was naar huis in Lichtervelde. “De dader greep naar haar geslachtsdelen”, ging de procureur verder. “Zij herkende de dader op basis van de omschrijving door het andere slachtoffer.”

De speurders kregen Lichterveldenaar M.A. (33) als dader in het vizier omdat hij op het moment van de feiten zijn werkkledij droeg van de beschutte werkplaats waar hij aan de slag was. “Ik wou dat meisje enkel wijzen op het feit dat de muziek in haar oortjes te luid stond”, minimaliseerde hij de feiten aanvankelijk. Uiteindelijk ging hij toch tot bekentenissen over. “Hij beseft dat hij dat niet mocht doen”, pleitte meester Mathias Van Belleghem. “Hij weet niet wat hem bezielde en zocht psychologische begeleiding.”

De procureur vroeg tijdens het proces een voorwaardelijke celstraf. Een van de voorwaarden is het volgen van een leertraject voor daders van seksueel geweld. Een van de slachtoffers stelde zich burgerlijke partij in de zaak en kreeg een schadevergoeding van 1.350 euro toegekend. De rechter ontnam M.A. ook voor vijf jaar zijn burgerrechten. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.