https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Leidster van Blankenbergse jongerenbende gearresteerd in ziekenhuis

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Ondanks pogingen van de rechter om haar terug op het rechte pad te krijgen, is de leidster van een Blankenbergse jongerenbende achter de tralies beland wegens nieuwe feiten. Ze werd in het ziekenhuis gearresteerd. Voor eerdere feiten van drugs en geweld riskeert M.C. (19) ruim twee jaar cel.

Op 22 februari lokte M.C. samen met enkele minderjarige kompanen een Zeebrugs meisje mee naar het Descampsplein in Blankenberge. Het slachtoffer kreeg er enkele rake klappen en werd door de jongeren vernederd en met de dood bedreigd. Ze moest ook haar gsm-lader afgegeven. Een van de bendeleden verspreidde beelden van de feiten via sociale media.

Nieuwe feiten van geweld

In maart vroeg de procureur een jaar cel voor M.C. Daarnaast riskeert ze nog eens 15 maanden cel voor de verkoop van cannabis aan minderjarigen. Na veel wikken en wegen liet de rechter M.C. toe tot het drugbehandelingstraject. Ondanks die kans op begeleiding belandde het meisje op 14 augustus alsnog achter de tralies wegens nieuwe feiten van geweld.

De procureur vroeg maandag om het drugbehandelingstraject stop te zetten en de gevraagde celstraffen op te leggen. Advocaat Mathieu Langerock vroeg om haar nog een kans te geven.

Geen plaats in instelling

“Op het moment van haar arrestatie was ze vrijwillig opgenomen in het Knokse ziekenhuis AZ Zeno”, pleitte hij. “Zij heeft psychiatrische hulp nodig maar ze vindt geen plaats in een instelling.”

De jonge vrouw ontkende de feiten waarvoor ze werd opgepakt. “Ik zit tussen moordenaars en verkrachters opgesloten voor iets wat anderen gedaan hebben”, foeterde ze. De uitspraak volgt op 8 november. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.