‘Laatste kans’ voor dertiger na belaging ex-vriendinnen

© Getty Images
Redactie KW

Een afgesprongen relatie met een 30-jarige man uit Wevelgem? Dan brak de voorbije twee jaar voor drie ex-vriendinnen van Ike M. de hel los. Hij bleef hen met telefoontjes of berichtjes lastigvallen, dook in hun tuin op, sloeg hen of bleef minutenlang aanbellen. Zijn alcoholmisbruik is de rode draad doorheen de 5 dossiers waarin hij zich voor de rechter moest verantwoorden. Die gaf hem met een voorwaardelijke celstraf van 14 maanden nog een laatste kans.

Aan vriendinnen had Ike M. tussen de zomer van 2019 en het voorjaar van 2021 alvast geen gebrek. Hij versleet er minstens drie maar telkens kwamen de meisjes er al snel achter dat hij onder invloed van alcohol en/of drugs vrij agressief uit de hoek kon komen.

Kon geen ‘neen’ aanvaarden

Eén van hen hield het maar 10 dagen uit. Maar toen de relaties eindigden, kon M. moeilijk een ‘neen’ aanvaarden. Hij bleef hen lastigvallen met telefoontjes, berichtjes, dook geregeld aan hun woning of zelfs in de tuin op, claxonneerde op de oprit, bleef minutenlang aanbellen, …

Op 20 november 2019 dook hij op één dag zelfs drie keer bij hetzelfde slachtoffer op. De vrouw verhuisde en kocht een ander voertuig om uit zijn klauwen te ontsnappen. In het park van Wevelgem duwde hij een ex op 31 maart 2021 met het gezicht in het gras en gaf haar slagen. Dat scenario herhaalde zich op 24 april 2021.

Agressie tegen grootouders

Eén rode draad: zijn alcoholmisbruik maar ook gespuw en weerspannigheid naar en tegen de agenten die telkens na zijn agressieve buien moesten tussenkomen. Op 30 maart 2020 dreigde hij ook te slaan en te spuwen naar een winkeldetective van de Okaywinkel in Wevelgem. Zelfs zijn eigen grootmoeder kwam ten val toen hij dronken in hun woning binnenviel.

Begin juni viel de hakbijl toen Ike M. na nieuwe agressie tegen zijn grootouders en de politie in de cel vloog. “Ik heb enorm veel spijt voor hetgeen ik de slachtoffers heb aangedaan. Als ik de kans krijg om voorwaarden te volgen en de gevangenis te verlaten, zal ik er alles aan doen om mijn agressie- en vooral mijn alcoholprobleem aan te pakken”, beloofde hij aan de rechter.

‘Herpakken’

“De cel is niet de plaats waar ik lang wil blijven. Met de steun van mijn ouders wil ik me volledig herpakken en als metselaar aan de slag gaan.” Voorwaarden van een eerdere veroordeling voor diefstallen, drugs en wapens leefde hij niet na. Toch gaf de rechter hem nog een laatste kans. Hij moet zich wel laten begeleiden voor zijn agressie- en alcoholproblemen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier