Kortrijkzaan slaat caféklant dubbele kaakbeenbreuk en takelt verpleger toe: twee jaar cel

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 26-jarige man uit Kortrijk heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor een resem zware feiten van agressie.

In de nacht van 15 op 16 juni 2019 ging A.A. aan café Club D in Brugge een klant te lijf. Het slachtoffer liep een dubbele kaakbeenbreuk op en was een week werkonbekwaam.

Psychiatrisch centrum

Een maand later ging A.A. door het lint in het psychiatrisch centrum Sint-Amandus in Beernem. De man was er opgenomen en takelde een verpleger toe die hem wou verhinderen om weg te lopen. Het slachtoffer werd tegen de grond geduwd en tegen de benen geschopt waardoor hij twee dagen werkonbekwaam was.

A.A. liet ook van zich horen in Kortrijk. Op 8 februari vorig jaar sloeg hij er op café met één welgemikte vuistslag een stamgast bewusteloos. En op 25 december kreeg hij het als Deliveroo-koerier aan de stok met een vrouwelijke klant. Hij weigerde zijn bestelling af te geven, waarop de vrouw hem probeerde tegen te houden maar vervolgens een harde duw kreeg.

Schadevergoeding

Volgens de procureur kampt A.A. met een zwaar agressieprobleem. De man kwam niet opdagen voor zijn proces. Aan het slachtoffer dat een dubbele kaakbeenbreuk opliep, moet hij 5.000 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten