Kortrijkse twintiger die politieagent in het gezicht spuwde tijdens pandemie krijgt jaar cel

Redactie KW

Een twintiger uit Kortrijk heeft in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen omdat hij agenten bespuwde tijdens de coronapandemie.

Op 16 januari belandde Robin D. (23) in de politiecel in Oostende. In afwachting van zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter bedekte hij de camera in zijn cel met een mondmasker en besmeurde hij de muren met water uit het toilet. Hij scheurde zijn matras, trok zijn laken aan flarden en gooide met zijn onderbroek naar twee agenten die tussenbeide kwamen. Hij schold hen uit voor “hoerenzonen” en bespuwde hen ook, iets waar het parket extra zwaar aan tilt in coronatijden.

Paniek veroorzaken

De ene agent kreeg speeksel in het gezicht, de andere tegen de schouder. “De beklaagde wou angst en paniek veroorzaken bij de verbalisanten”, stelde de rechter. Hij kende de agenten elk een schadevergoeding toe van 350 euro.

Robin D. is bekend bij het gerecht. In 2018 kreeg hij van de rechter in Kortrijk een jaar celstraf met uitstel voor diefstal met geweld en slagen. En pas afgelopen dinsdag kreeg hij in Brugge ook al tien maanden cel voor slagen aan een liefdesrivaal. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.