https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koppel staat terecht voor smaad en poging tot omkoping politie

Redactie KW

Een koppel uit Nieuwpoort moest zich bij de rechter verantwoorden voor smaad en beledigingen van politiemensen en een poging omkoping. Dat gebeurde nadat ze dronken betrapt werden in hun wagen. Wat het voor het parket des te ergerlijk maakte is dat beklaagde K.D. bij de FOD Financiën werkt en de politie zo wilde intimideren.

In de nacht van 1 op 2 februari van vorig jaar werd de politie opgeroepen door een buurtbewoner die gezien had hoe een auto zich vastgereden had in de wegenwerken in de Albert I Laan in Oostduinkerke. Ze troffen er de 37-jarige N.B. aan bij de auto, terwijl haar man K.D. (45), beiden uit Nieuwpoort, net kwam aangereden met een andere wagen.

Hij doofde zijn lichten en parkeerde iets verderop. Al gauw werd het de politie duidelijk dat beiden teveel gedronken hadden en K.D. achter het stuur zat toen hij zich vastreed. Vreemd genoeg ontkende K.D. ook dat hij met een andere wagen ter plaatse was gekomen, alhoewel de politie dat duidelijk gezien had. “Daarbij raakten de gemoederen wat verhit en beledigde K.D. op verschillende manieren de politie”, sprak de procureur.

“Hij vertelde hen ook dat hij werkte bij de belastingen in Veurne en hen wel zou weten te vinden. Er is dus ook sprake van intimidatie. Bovendien liet hij vallen al eens een onderzoek te hebben gevoerd naar een collega van de politie toen ter plaatse. Nadat hij een positieve ademtest aflegde en zijn rijbewijs niet op zak bleek te hebben bracht de politie hen naar huis met de bedoeling daar zijn rijbewijs in te houden. Aangekomen stopte zijn vrouw N.B. echter plots twee briefjes van 10 euro in de riem van een van de politiemannen. Een duidelijke poging tot omkoping. Ik vraag voor beiden een principiële straf van 2 maanden en 1.200 euro boete.”

Bedanking voor taxirit

Hun advocaat wil de vrijspraak voor die poging tot omkoping. “Het enige wat N.B. deed was de politie wat geld geven omdat ze hen naar huis brachten, een bedanking voor de soort taxirit zeg maar. Ongepast, maar geen omkoping. En de intimidatie voor het belastingonderzoek naar de collega was op niets gebaseerd. Het was dronken praat.” Toch diende politieman P., aan wie gezegd werd dat er een onderzoek liep naar hem, klacht in en vraagt 250 euro schadevergoeding. Vonnis op 12 november.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.