Koppel riskeert vier jaar cel na grote drugsvangst in Brugse woning

Redactie KW

Een 26-jarige Bruggeling en zijn 24-jarige vriendin uit Lichtervelde riskeren vier jaar cel voor grootschalige drugshandel. Ook de broer en ouders van de Bruggeling staan terecht.

Op 18 juli vorig jaar plaatste de politie de wagen van G.D. (26) aan de kant wegens onaangepast rijgedrag. De Volkswagen Sharan rook naar cannabis waarop de politie ze doorzocht. In de handtas van de Albanese vriendin van G.D. vonden de speurders 127 gram cannabis waarop er een huiszoeking volgde in de woning van het gezin D. in Sint-Kruis. Op de zolderkamer ontdekte de politie liefst 3,6 kilogram ketamine, 2,2 kilogram amfetamines, bijna anderhalve kilogram cannabis, 925 2C-B-pillen, 216 gram MDMA, 42 gram cocaïne en twaalf gram speed. Er lag ook 32.000 euro cash.

G.D. bekende dat hij sinds september 2020 maandelijks twee à drie kilogram cannabis verhandelde. Naar eigen zeggen had hij ook zes kilogram ketamine verkocht. Het parket vroeg de rechtbank om 153.000 euro verbeurd te verklaren ten aanzien van G.D. en 200.000 euro ten aanzien van zijn vriendin J.Z. De twee werden in het verleden als eens betrapt met twee kilogram cannabis aan de Nederlandse grens. Volgens de verdediging had G.D. door die zaak schulden vergaard en was hij daarom terug beginnen te dealen.

J.D., de 32-jarige broer van G.D., riskeert twee jaar cel omdat de drugs op zijn kamer werden gevonden. De man ontkende dat hij op de hoogte was van de praktijken van zijn broer. Hij gaf enkel het drugsbezit toe. Ook de ouders van G.D. zitten in de beklaagdenbank. D.D. (54) en Z.D. (55) riskeren tot elk een jaar cel omdat ze volgens het parket hun woning en wagen ter beschikking stelden van hun dealende zoon. De twee ontkennen evenwel met klem dat ze afwisten van zijn praktijken.

De uitspraak volgt op 11 juli. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.