Koppel haalt met gestolen bankkaart kwetsbare vrouw 2.800 euro af

Redactie KW

Een koppel uit Roeselare haalde uit geldnood met de gestolen bankkaart van een kwetsbare vrouw maar liefst acht keer voor in totaal zo’n 2.800 euro cash geld af. De twee vrouwen moesten zich daarom voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden.

Tussen 2 en 13 december 2017 brachten Trees W. (53) en Katleen S. (52) regelmatig een bezoekje aan de vrouw. “De gelegenheid maakte de dief”, pleitte hun advocaat. Bij die bezoekjes namen ze telkens de bankkaart mee en haalden er aan een bankautomaat voor in totaal 2.800 euro cash mee af.

Omdat ze dachten dat het spiegeltje aan de bankautomaat een camera bevatte, hielden ze hun hand op het spiegeltje. Wat ze niet in de gaten hadden, was dat ze op dat moment pal in de bewakingscamera keken. Hen identificeren bleek dus een koud kunstje.

Deurwaarders vermijden

“We hadden het geld dringend nodig om deurwaarders te vermijden”, klonk het bij de dames. “We hebben er veel spijt van en kunnen nog altijd niet begrijpen hoe zoiets is kunnen gebeuren.”

Ondertussen betaalden ze al 445 euro terug. Ze kregen van de rechter de kans om tegen eind juni nog een fiks bedrag terug te betalen. De twee dames vroegen er in dat geval zonder straf vanaf te kunnen komen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.