Koksijdse vrouw voor rechter wegens meineed in erfeniskwestie

©Photographer: Andrey Popov iStock
©Photographer: Andrey Popov iStock
Redactie KW

Een 42-jarige vrouw uit Koksijde moest dinsdag voor de strafrechter verschijnen wegens meineed. Ze had 27.000 euro gekregen van haar inmiddels overleden grootmoeder, maar verzweeg dat bij de notaris tijdens de erfenisregeling.

Er ontstond een familiale twist tijdens de verdeling van het nalatenschap en zo ging de bal aan het rollen. Het parket kon niet anders dan de vrouw voor de rechtbank dagen wegens meineed, omdat ze niet had mogen liegen over de gekregen 27.000 euro.

“Mijn cliënte stond onvoldoende stil bij de gevolgen van meineed. Ze heeft uiteindelijk alles netjes op tafel gelegd bij de notaris zodat er geen discussie meer kan zijn. Ze is een brave modelburger met een blanco strafblad. Zelfs haar ex heeft geen slecht woord over haar. Ik wil de gunst van de opschorting vragen”, aldus de verdediging van de vrouw.

Het openbaar ministerie leek zelf ook in te stemmen met een opschorting. Die gekregen 27.000 euro zou ze nu wel moeten ophoesten bij de notaris en is die wellicht integraal kwijt. Vonnis over de meineed op 23 maart. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.