Koksijdenaar die toppolitici bestookte met mails over coronabeleid riskeert jaar cel

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 58-jarige man uit Koksijde die talrijke politici, het gerecht en de politie bestookte met honderden corona-gerelateerde e-mails riskeert in de Brugse rechtbank een jaar cel.

Jan Jambon (N-VA), Zuhal Demir (N-VA), Hilde Crevits (CD&V), Pieter De Crem (CD&V), Sophie Wilmès (MR), gouverneur Carl Decaluwé, professor Carl Devos, politie Westkust, Perskring Kortrijk: het rijtje slachtoffers van J.V. (58) is lang en divers. De Koksijdenaar staat in de Brugse rechtbank terecht wegens belaging en smaad omdat hij hen bestookte met honderden, vaak beledigende, e-mails waarin hij telkens weer zijn beklag deed over het coronabeleid.

Niet enkel coronabedreigingen

V. deed niet enkel zijn beklag over het coronabeleid. Ook Avelgems burgemeester Lut Deseyn (Gemeentebelangen) moest het ontgelden wegens een volgens V. onterechte parkeerboete. De man viseerde ook de zaakvoerster van een Koksijds immokantoor na een mislukt sollicitatiegesprek.

J.V. werd in het verleden al drie keer veroordeeld voor belaging. Volgens de gerechtspsychiater kampt V. met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. “Alleen een strenge straf kan hem doen inzien dat hij de schuldige is en niet de anderen”, stelde de procureur. Advocaat Jonas Bel vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt speelde bij de start van de coronacrisis zijn werk kwijt en ging niet akkoord met de coronamaatregelen”, pleitte hij. “Voor mijn cliënt waren die mails gewoon een virtuele manier om in discussie te gaan.”

J.V. was zelf niet aanwezig op z’n proces. De rechtbank stelde de zaak uit naar 25 januari. Dan zal hij persoonlijk aanwezig moeten zijn. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten