Klusjesman vrijgesproken voor vermeende diefstal bij 90-jarige vrouw

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 60-jarige klusjesman uit Nieuwpoort is door de strafrechter vrijgesproken voor de vermeende diefstal van 30.000 euro bij een vrouw van 90 jaar. Volgens de rechter is niet bewezen dat D.Q. zich onrechtmatig geld toe-eigende.

Klusjesman D.Q. deed al enige tijd werkjes voor de 90-jarige vrouw in Koksijde. Hij werd er ook voor betaald en hield de rekeningen bij. Volgens de advocaat van de vrouw echter profiteerde D.Q. enorm van de weerloze vrouw. “Hij creëerde zelf een soort van vriendschap waarbij hij serieus profiteerde van haar medische toestand om haar geld te beheren. Hij won haar vertrouwen, bemachtigde haar bankkaart en installeerde die op een app op zijn telefoon. Zo haalde hij geld af of kocht diverse zaken zoals kledij en een tv.”

Het slachtoffer zou op die manier 30.000 euro zijn kwijtgeraakt en vroeg dat terug, met een extra morele schadevergoeding. Het openbaar ministerie had 8 maanden cel gevraagd maar de verdediging van D.Q. ging resoluut voor de vrijspraak en kreeg die ook.

“Hij leerde G.V. kennen toen hij klusjes deed bij een vriendin en vervolgens op haar vraag bij G.V. zelf. Hij deed veel meer voor haar, en deed ook boodschappen en verzorgde haar. Voor de klusjes mocht hij altijd een rekening maken, dat hield hij ook bij.” De rechter oordeelde dat er inderdaad onvoldoende bewijzen waren dat hij het geld echt aftroggelde. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier