Kapper uit De Panne die vastzit voor moord voor rechter wegens drugsverkoop en verboden wapenbezit

© JH
Redactie KW

Anderhalf jaar nadat er in zijn kapperszaak een moord werd gepleegd stond hoofdverdachte Abdellatif B. voor de rechter. Hij riskeert in totaal 26 maanden cel omdat na de moord drugs en een verboden pistoollader werden gevonden in zijn zaak.

In de vroege ochtend van 3 september 2020 werd De Panne opgeschrikt door een gruwelijke moord in kapsalon Le Salon in de Sloepenlaan. Een 32-jarige man werd er in een bloedplas in de inkomhal aangetroffen. Hij bleek te zijn omgebracht met bruut geweld en verschillende messteken.

De 48-jarige Marokkaanse barbier Abdellatif B. werd snel opgepakt in zijn eigen zaak. Hij bekende de dodelijke steken te hebben uitgedeeld. In het kapsalon werd een uitvoerige huiszoeking gehouden en losstaand van de moord stelde het parket nog twee kleinere dossiers op: voor het bezit van een verboden wapen en voor de verkoop van drugs. Voor die twee zaken moest B. zich nu verantwoorden.

Allerlei drugs in kapsalon

“In een kast in de slaapkamer werd een verlengde lader voor 31 patronen gevonden voor een Glock pistool”, sprak de procureur. “In de kast zaten ook nog eens 19 patronen. Zowel de man als zijn vriendin die ingeschreven zijn op dat adres hebben er geen vergunning voor. Ik vraag twee maanden cel en 1.400 euro boete.

Daarnaast bleek uit het onderzoek na de moord dat B. zich ook bezighield met de verkoop van drugs, waaronder zeker cocaïne en cannabis in een periode vanaf minstens 1 mei 2020. Verschillende afnemers verklaarden dat er in het kapsalon allerlei drugs te verkrijgen waren. De man stelde zijn kapsalon ook ter beschikking om er drugs te kunnen gebruiken. Daarvoor eisen we 2 jaar cel en 8.000 euro boete.”

Geen rotte frank

De advocaat van B. vroeg een mildere straf. “Drugs heeft hij eigenlijk nooit verkocht in die zin van het woord”, zegt meester Jelle Dejaegher. “Om het zo te zeggen: eigenlijk had hij zelf geen rotte frank. De drugs die hij zelf had gaf hij af en toe weg aan vrienden of gaf hij die weg in ruil voor enkele diensten. Hij maakte er nooit een euro winst mee. Vanuit menselijk oogpunt is dat iets anders. Maar de man zal allicht nog lange tijd in de cel blijven. Het is wel zo dat hij nauwelijks afkickverschijnselen had. Van de gevonden lader voor een Glock pistool wist hij niks af.”

“Achteraf hoorde hij van zijn vriendin dat die het meegenomen had bij de verhuis vanuit Willebroek en het daar in de garage had gevonden. Daarvoor vragen we vrijspraak.” Het onderzoek naar de moord is zo goed als afgerond maar is nog niet doorverwezen naar assisen. Dat proces is wellicht nog niet voor dit jaar. Vonnis in deze zaken op 18 februari.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier