Kameroener blijft in de cel voor grootschalige oplichting met blanco biljetten

De Veurnse raadkamer heeft de aanhouding van een 39-jarige Kameroener met een maand verlengd voor feiten van oplichting in De Panne. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Via een truc met blanco biljetten werd het slachtoffer een kleine 100.000 euro afhandig gemaakt.

De bal ging aan het rollen toen de man zijn handelszaak via een immosite te koop had gesteld. De verdachten zochten contact met hem en beweerden interesse te hebben in de zaak. Tussen mei en 24 september 2020 werd dan ook onderhandeld over een eventuele overname.

Tijdens de onderhandelingen werd voorgesteld om via een speciaal procedé geld te maken door blanco biljetten met chemicaliën te bewerken. Het slachtoffer betaalde een kleine 100.000 euro cash, maar het procedé van de vermeende kopers bleek uiteraard niet te werken.

Aangehouden

Later werd het slachtoffer opnieuw gecontacteerd door de oplichters. Ze kwamen met een voorstel op de proppen om tegen betaling een nieuwe en betere methode toe te passen. In dat kader bood de Kameroense verdachte zich dinsdag aan bij het slachtoffer in Adinkerke, deelgemeente van De Panne.

De verdachte werd in de boeien geslagen en later ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Het is nog niet duidelijk wat zijn precieze aandeel in de oplichtersbende is. De raadkamer besliste vrijdagochtend dat hij in het belang van het onderzoek minstens een maand langer in de cel moet blijven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.