https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Junkie die met geladen luchtdrukgeweer in portaal in Zeebrugge lag te slapen riskeert jaar cel

Redactie KW

Een 33-jarige dakloze met een heroïneverslaving riskeert in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf voor verboden wapenbezit.

Op 10 juli 2021 werd K.C. slapend aangetroffen in het portaal van een appartementsgebouw in Zeebrugge. Volgens het parket had de dertiger net een shot heroïne gezet en lag er een geladen luchtdrukgeweer naast hem. “Ik moest dat wapen herstellen voor een vriend”, verklaarde hij daarover tijdens zijn verhoor.

Volgens de procureur een weinig geloofwaardige verklaring, temeer omdat C. een vijftal maanden eerder ook al met een mes over straat liep. “Uit veiligheid”, stelde C. toen. De procureur wees op het hardnekkig drugsprobleem van C. “De combinatie van drugs en wapens baart mij zorgen”, stelde hij.

Niet de eerste keer

C. werd in het verleden al vaker veroordeeld voor diefstallen, geweld en drugs. In 2008 kreeg hij vijf jaar cel voor onder meer afpersing en diefstal met geweld. De uitspraak volgt op 14 oktober.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten