Jongeman uit Wielsbeke krijgt werkstraf voor drugs- en wapenbezit

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een jongeman uit Wielsbeke heeft in de Brugse rechtbank 85 uur werkstraf gekregen voor drugs- en wapenbezit.

Op 23 januari vorig jaar werd de wagen van A.D. (22) in Oostkamp tegengehouden tijdens een verkeerscontrole. Omdat de jongeman onder invloed was van drugs besliste de politie over te gaan tot een fouille. In zijn jas zat een lader met vier patronen, in zijn linkerkous een ongeladen pistool en aan een touw rond zijn nek hing een dolk. Hij had ook ruim elf gram speed bij zich.

A.D. is de stiefzoon van de leider van een beruchte motorbende en volgens de procureur verklaarde dit waarom hij de wapens bij zich had. Hij vroeg zes maanden cel. Maar volgens de verdediging was er een andere verklaring. “Mijn cliënt is geen lid van een motorbende”, pleitte advocate Ellen Baele. “Hij vertoefde wel in het harddrugsmilieu en hield die wapens bij voor een ander. Hij weet niet eens hoe zo’n pistool werkt. Die wapens lagen in het handschoenkastje, maar toen hij de politie zag, heeft hij ze onder zijn kledij verborgen.”

Volgens meester Baele gebruikt A.D. intussen geen drugs meer en is hij nu op het rechte pad. Ze drong aan op een voorwaardelijke straf. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier