Jongeman uit Koksijde krijgt zes maanden cel nadat hij spuwt richting politie

De beklaagde stuurde zijn kat naar de rechtbank.© Getty images
De beklaagde stuurde zijn kat naar de rechtbank.© Getty images
Redactie KW

Een 22-jarige jongeman uit Koksijde heeft een effectieve celstraf gekregen van zes maanden omdat hij zich misdragen heeft in verband met de coronaregels. Hij weigerde een mondmasker te dragen en spuwde richting de politie.

Het waren andere jongeren die op 24 augustus vorig jaar de politie aanspraken in Koksijde. De jongeren kruisten even daarvoor het pad van T.P. toen die plots tussen hen in het midden liep en zijn mondmasker niet op zette.

“Daarbij uitte hij verschillende verwijten naar de jongeren die een politieman aanspraken”, zei de procureur. “Die wilde T.P. interpelleren en hem vragen zijn mondmasker op te zetten. Daarbij gedroeg hij zich weerspannig. Hij bleef weigeren en zei onder meer “kus mijn kloten” en “wil je een pak slaag” tegen de agent.”

“Toen de politieman op de tweewieler hem stapvoets volgde en bleef vragen het mondmasker op te zetten, draaide hij zich om en spuwde zowel op de kledij als de valhelm van de politieman. Hij zette pas snel zijn mondmasker op toen hij sirenes hoorde naderen van opgeroepen versterking door de politie. Dit gedrag kan natuurlijk absoluut niet door de beugel.”

T.P. daagde niet op voor zijn proces en werd bij verstek veroordeeld. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.