Jongeman uit De Panne ontsnapt aan nieuwe celstraf voor afleveren van cannabis

De jongeman verkocht cannabis aan vrienden. © Getty
Redactie KW

Een jongeman van amper 20 jaar uit De Panne is ontsnapt aan een nieuwe celstraf op zijn jonge leeftijd. Hij riskeerde 8 maanden cel voor het dealen van cannabis maar kreeg een werkstraf van 80 uren.

De 20-jarige T.C. uit De Panne werd op 6 juni dit jaar opgepakt omdat hij zijn voorwaarden niet naleefde. Bij een controle bleek hij cannabis op zak te hebben. T.C. zei dat alles voor eigen gebruik was maar bij het nalezen van zijn GSM konden zowel op Snapchat als Facebook druggerelateerde berichten gevonden te zijn.

Brokkenparcours

“Uiteindelijk blijkt hij tussen 1 januari en 6 juni cannabis te hebben verkocht aan vrienden”, sprak de procureur. “Hij kocht telkens 25 gram zelf aan en verkocht de helft door per anderhalve week. Ik vraag 8 maanden cel en 8.000 euro boete.” Ondanks zijn jonge leeftijd heeft T.C. er al een brokkenparcours opzitten. In de zomer van 2020 werd hij opgepakt omdat hij met glazen flessen naar het standbeeld van Leopold I gooide in De Panne. Toen Franse jongeren hem aanspraken, kregen ze klappen en twee dagen voordien had al een kopstoot gegeven. Voor de zomer kreeg hij dan weer 18 maanden cel wegens geweld tegen zijn eigen moeder en zus. Daartegen tekende hij verzet aan maar dat gebeurde te laat. Eerder kreeg hij al eens 12 maanden cel waardoor T.C. nu al 30 maanden cel heeft staan. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier