Jongeman op 23ste verjaardag terecht voor drugshandel: “Wil politie-agent worden”

Hij hoopte op een (Sinterklaas-)geschenk van de rechter door er zonder straf vanaf te kunnen komen. “Want hij wil politie-agent worden’, aldus zijn advocaat Filip De Reuse. © iStock
Redactie KW

Precies op de dag dat hij zijn 23ste verjaardag vierde, stond een jongeman uit Zwevegem dinsdag voor de rechter terecht voor drugshandel. Hij hoopte op een (Sinterklaas-)geschenk van de rechter door er zonder straf vanaf te kunnen komen. “Want hij wil politie-agent worden’, aldus zijn advocaat Filip De Reuse.

De uitlezing van een gsm in een ander onderzoek leidde de speurders naar de jonge Zwevegemnaar. Daaruit bleek dat hij cannabis onder de carport verkocht. Een korte observatie bevestigde kortstondige bezoekjes. Op 2 augustus 2021 volgde dan een huiszoeking, met de vondst van 867 gram cannabis tot gevolg. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 10 maanden en een boete van 2.000 euro. De jongeman ontkende niet langer zelf cannabis te gebruiken en een beetje te hebben verkocht. “Maar ondertussen gooide hij zijn leven over een volledig andere boeg”, aldus Filip De Reuse.

“Hij vatte zijn studies bij Vives opnieuw aan, combineert dat met werk en wil slagen voor zijn examens om politie-agent te worden.” Daarom vroeg hij er met een opschorting van de uitspraak van de veroordeling vanaf te kunnen komen. In dat geval blijft zijn attest van goed gedrag en zeden blanco, niet onbelangrijk bij een sollicitatie als agent. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier