Jongeman krijgt twintig maanden cel voor diefstallen uit bestelwagens in Middelkerke

© MM
© MM
Redactie KW

Een 23-jarige Antwerpenaar heeft in de Brugse rechtbank twintig maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstallen uit bestelwagens.

In de nacht van 25 op 26 september vorig jaar ging S.R. in Middelkerke met de inboedel van twee bestelwagens aan de haal. De eigenaars zagen hun spullen korte tijd later al online te koop staan op Marketplace. Via het profiel van de verkoper kwamen de speurders uit bij S.R. In zijn woning werd geen buit, maar wel een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Tijdens zijn verhoor ging de Antwerpenaar meteen door de knieën.

Al 17 keer veroordeeld

Ondanks zijn jeugdige leeftijd liep S.R. al zeventien veroordelingen op, vooral voor verkeersinbreuken. Hij kreeg ook al eens vijftien maanden cel voor diefstal. “Een draaideurcrimineel die op de kap van zijn moeder leeft”, stelde de procureur. “Hij verklaarde dat hij geen gewone job wou omdat er dan beslag zou worden gelegd op zijn loon om zijn vele boetes en schulden te betalen.”

De advocaat van S.R. drong tevergeefs aan op een werkstraf. “Hij kwam al op jonge leeftijd in contact met hangjongeren en cannabis. Zo raakte hij op het slechte pad. Hij mist vooral structuur.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.