https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jongeman droomt van leven als trucker maar kan niet van drugs blijven

Redactie KW

Een 22-jarige jongeman uit Koksijde deed alle moeite van de wereld om de rechter nogmaals te overtuigen van zijn goede bedoelingen, ondanks het feit dat hij drugs bleef nemen. “Ik droom van een leven als trucker en hoop dat u mild bent”, sprak R.D.

De jongeman uit Koksijde staat terecht in twee zaken waarvoor hij eerder al eens mild gestraft werd. Op 22 maart 2019 kreeg hij de gunst van de opschorting nadat hij als vandaal betrapt werd op het spuiten van graffiti.

Ontbrekende negatieve drugtest

Op 18 oktober kreeg hij dan weer vier maanden cel met uitstel voor het bezit van cannabis. R.D. kreeg de uitdrukkelijke voorwaarde om voortaan drugs links te laten liggen.

“Desondanks zijn er tekenen van verder druggebruik”, stelde de procureur. “Hij moest nu negatieve testen voorleggen maar die van juli ontbreekt. Schrik voor wat we te zien gaan krijgen?”

Bovendien werd hij op 8 september, amper negen dagen geleden, bij een verkeerscontrole betrapt met een minieme hoeveelheid cannabis en een onbekende stof.

Begeleiding

“Het is genoeg geweest, hier stopt het. Anders maakt justitie zich belachelijk als we opnieuw kansen geven. Ik hoor dat je grote droom is om trucker te worden. Ik mag er niet aan denken dat jij onder invloed met zo’n gevaarte rijdt.”

De advocaat van R.D. en de jongeman zelf haalden alles uit de kast om de rechter te overtuigen. “Het is mijn ultieme droom om trucker te worden. Ik ben goed bezig en sta er amper enkele maanden vanaf. Neem me dit niet af. Ik wil begeleid worden en doe er alles aan om van de drugs af te raken.” Vonnis op 15 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.