Jongeman (23) krijgt van rechter kans om ambitie als agent waar te maken: geen straf voor verkoop cannabis

© AFP

“Hij zou graag politie-agent worden. Daarom hoopt hij er zonder straf vanaf te komen.” De vraag van advocaat Filip De Reuse voor zijn 23-jarige cliënt uit Zwevegem was hoog gegrepen, maar de rechter stapte mee in het verhaal. Ze gaf de jongeman de opschorting van de uitspraak van de veroordeling. Geen straf dus zolang hij zich aan enkele voorwaarden houdt.

Precies op de dag dat hij zijn 23ste verjaardag vierde, moest de Zwevegemnaar voor de rechter verschijnen. De uitlezing van een gsm in een ander onderzoek leidde de speurders naar hem. Daaruit bleek dat hij cannabis onder de carport verkocht. Een korte observatie bevestigde kortstondige bezoekjes.

Op 2 augustus 2021 volgde dan een huiszoeking, met de vondst van 867 gram cannabis tot gevolg. De jongeman bekende zelf cannabis te gebruiken en een beetje te hebben verkocht. “Maar ondertussen gooide hij zijn leven over een volledig andere boeg”, aldus Filip De Reuse. “Hij vatte zijn studies bij Vives opnieuw aan, combineert dat met werk en wil slagen voor zijn examens om politie-agent te worden.”

Met een opschorting van de uitspraak van de veroordeling blijft zijn attest van goed gedrag en zeden blanco, niet onbelangrijk bij een sollicitatie als agent. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.