Jongeman (18) uit Koksijde en oudere vriendin veroordeeld tot celstraffen wegens verkoop van cannabis en cocaïne

©Photographer: Andrey Popov iStock
©Photographer: Andrey Popov iStock
Redactie KW

Een 18-jarige jongeman uit Koksijde en zijn maar liefst dubbel zo oude vriendin zijn door de Veurnse rechtbank veroordeeld tot celstraffen wegens de verkoop van cannabis en cocaïne. Dat gebeurde van op het appartement van de 36-jarige vrouw, die eerder al werd veroordeeld voor drugshandel.

De politie beschikte over sterke aanwijzingen uit het drugsmilieu, aan de hand van andere dossiers, dat er gedeald werd op het appartement in de Middelkerkestraat. De recherche hield er in januari geregeld de wacht en zag dat het er een komen en gaan was. De 18-jarige werd gearresteerd toen hij buitenkwam, met 10 gram cannabis op zak. Initieel verklaarde hij enkel afnemer te zijn, maar dat bleek naderhand niet te kloppen.

Er volgde een huiszoeking op het appartement en er werd cocaïne aangetroffen, alsook cannabis en cash geld. Beiden belandden in voorhechtenis. Uiteindelijk gaf I.D. toe dat ze cocaïne aan de man bracht. Ze had het handeltje van notoir dealer Dimitri J., die in de gevangenis zit na een veroordeling, overgenomen op zijn vraag. Ze bezocht hem meermaals in de gevangenis. Haar 18-jarig vriendje C.S. hield zich bezig met de verkoop van cannabis.

Celstraffen

Die laatste kreeg een jaar effectieve celstraf, terwijl I.D. liefst drie jaar cel kreeg, maar dan volledig met probatie-uitstel. Dat komt omdat ze eerder al werd veroordeeld voor drugshandel. Ze mag de cel evenwel verlaten, maar als ze nog één iets strafbaars uitspookt, moet ze onherroepelijk de cel in. Het in beslag genomen geld werd verbeurd verklaard. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten