Jonge vrouw krijgt messteek in voorhoofd tijdens lockdownfeestje in Brugge: vriendin riskeert vier jaar voorwaardelijke celstraf voor poging tot moord

© boonchai wedmakawand Getty Images
Redactie KW

Een 22-jarige vrouw uit Nieuwpoort riskeert in de Brugse rechtbank vier jaar voorwaardelijke celstraf voor poging tot moord op haar vriendin. Tijdens een ruzie ging ze het slachtoffer met een steakmes te lijf. Intussen zijn de plooien tussen de dames weer gladgestreken.

De feiten speelden zich af in het Centrum voor Jeugdzorg De Kantel in Brugge, waar zowel beklaagde E.L. als haar drie jaar jongere vriendin verbleven. Op 25 april 2020 hielden de dames – in volle lockdown – een feestje met drie jongens. In de studio van E.L. vloeide de sterke drank rijkelijk, maar plots sloeg de sfeer om. “Het slachtoffer raakte door de alcohol in een jaloerse bui en gaf de beklaagde een slag met de vlakke hand in het gezicht”, verduidelijkte de procureur.

De ruzie bedaarde, maar laaide even later opnieuw op in de tuin. “De beklaagde liep terug naar haar studio om een steakmes te halen”, ging de procureur verder. “Vervolgens stormde ze met het mes op het slachtoffer af. Ze stak haar één keer in het voorhoofd en twee keer in de borst. Het slachtoffer liep ook krassen op in haar hals en bovenarm. Volgens de wetsdokter kon de steek in borst dodelijk zijn geweest. Het is duidelijk dat de beklaagde haar vriendin wou doden.”

Na de steekpartij werd het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Ze was evenwel snel buiten levensgevaar. De procureur merkte op dat E.L. op het moment van de feiten onder voorwaarden stond na een veroordeling voor drugsfeiten. E.L. ontkent dat ze haar vriendin wou doden. “Mijn cliënte had een slag met een metalen bezemsteel geïncasseerd en wou haar vriendin enkel afschrikken”, pleitte meester Jonas Bel. “Het was instinctmatig want haar tweejarig kind lag binnen te slapen. Hier was hooguit sprake van opzettelijke slagen en verwondingen.”

Het slachtoffer eist 500 euro schadevergoeding. Opvallend genoeg zijn de plooien tussen haar en E.L. intussen weer gladgestreken. “Alles is vergeten en vergeven”, pleitte haar advocate Elise Standaert.

De uitspraak volgt op 14 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.