Jonge drugskoerier mag na bijna vijf maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare

Redactie KW

Een 21-jarige Franse drugskoerier die op 8 februari in Roeselare betrapt kon worden, mag na bijna vijf maanden de cel verlaten. Een gevolg van de veroordeling tot vijftien maanden celstraf die hij van de rechter in Kortrijk kreeg. Enkel de periode van voorhechtenis is immers als effectieve celstraf uitgesproken, de rest voorwaardelijk. Zijn Peugeot 306 is hij wel kwijt en hij moet nog een boete van 800 euro betalen.

De politie merkte de aftandse auto met Franse nummerplaat van Imir H. in Beitem (Roeselare) op omdat hij langs de verkeerde kant van de weg met knipperlichten stond geparkeerd. Een controle leverde in totaal 70 gram heroïne en cocaïne en 410 euro cash geld op.

Na zijn smoesje als Uberchauffeur gaf hij toe dat hij zo’n 40 tot 70 euro per rit als drugkoerier vanuit zijn woonplaats in Armentières verdiende, in totaal zo’n 900 euro voor de vijftien ritten die hij de voorbije vijftien dagen dagelijks uitvoerde. Ook dat geld verklaarde de rechter verbeurd. Aanvankelijk probeerde H. er nog met een smoesje vanaf te komen. “Ik rij rond voor Uber Eats”, probeerde hij nog. “Hij is via Snapchat gerekruteerd als koerier”, aldus zijn advocaat. “Hopelijk heb je jouw les geleerd”, aldus de rechter. “Als koerier ben je een schakel in een hele ketting die drugsgebruik in stand houdt.” (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier