Jogger en automobilist terecht voor verkeersagressie na schermutseling langs de weg

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een duw op de ‘claxon’. Meer was er op 28 december 2020 niet nodig voor een schermutseling tussen een 40-jarige jogger en een 27-jarige automobilist uit Wevelgem. Beiden stonden woensdag voor de correctionele rechtbank in Kortrijk terecht voor verkeersagressie. Er hangt hen een voorwaardelijke celstraf en boete boven het hoofd.

Rond 10 uur reed A.D. (27) die ochtend met zijn auto de weg op in de Wijnbergstraat in Wevelgem. Hij maakte er met zijn claxon een onoplettende wielertoeriste op attent dat ze in het midden van de weg reed. Op dat ogenblik was ook jogger K.M. (40) er. Hij maakte naar de automobilist een wegwerpgebaar na zijn getoeter. Dat leidde er dan weer toe dat A.D. langs de jogger ging rijden.

“Om uit te leggen dat het getoeter niet voor hem bedoeld was”, aldus de verdediging van A.D. Door het open raampje deelde K.M. een tik op de schouder van de automobilist uit. “Een vuistslag op de schouder”, vond A.D. Het leidde in de minuten die volgden tot wederzijdse klappen, waarbij A.D. de jogger achtervolgde en die op zijn beurt heen en weer rende om aan de automobilist te ontkomen. Een andere jogger zag uiteindelijk hoe K.M. op de motorkap van de auto moest springen om niet geplet te raken tussen het voertuig en een poort.

“Alles werd door de jogger uitgelokt”, vond de advocate van A.D. “Ik gaf een slag om me te verdedigen en weg te kunnen lopen”, aldus K.M. Aan de rechter om op 2 juni een oordeel te vellen. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.