Jaar voorwaardelijke celstraf voor dertiger voor drugshandel vanuit zijn woning in Waregem

Redactie KW

Een 31-jarige man uit Waregem kan van de rechter in Kortrijk op een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar rekenen als hij zich aan enkele voorwaarden houdt. Hij stond terecht voor het dealen van drugs vanuit zijn woning. Aan een boete van 1.600 euro en een verbeurdverklaring van 8.000 euro drugsgeld ontsnapte hij niet.

Bij de politie van de zone Mira liepen begin 2020 meldingen binnen dat er vanuit de woning van Angelo J. drugs verkocht zou worden. Tussen maart en december 2020 hielden agenten regelmatig het huis in de gaten. Ze stelden vast dat er inderdaad wel veel bezoekers waren die via de achterkant binnen gingen en maar enkele minuten bleven.

Al enkele jaren aan het dealen

Bij een huiszoeking kon een kleine hoeveelheid drugs en 830 euro cash geld in een doosje gevonden worden. Nazicht van zijn gsm leerde dat er al enkele jaren drugs gedeald werd. “In totaal wellicht 2,5 kilogram hasj, goed voor een opbrengst van zo’n 24.000 euro”, aldus de openbare aanklager.

“Het ging alleen maar om cannabis”, gaf J.toe. “Ik raakte na een relatiebreuk in een sukkelstraatje. Maar mijn ogen zijn open gegaan, ik werk en ben bereid voorwaarden te volgen.”

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.